Wat gaan wij doen ?

Je komt dan bij mij in de speelkamer, waar wij samen kunnen spelen, springen, dansen, verkleden of naar verhalen luisteren. Wat wij gaan doen mag je zelf zeggen als je bij mij komt, en je mag ook je eigen speelgoed of knuffels meebrengen. Wij kunnen natuurlijk ook gewoon praten en samen kijken wat je dwars zit. Je mag mij alles vertellen, want alles wat je tegen mij zegt is namelijk privé. Dat wil zeggen dat het van jou is en dat jij mag zeggen wie het mag weten en wie niet.

Samen gaan wij kijken hoe ik je het best kan helpen zodat jij weer lekker in je vel zit.

Voordat jij bij mij komt nodig ik je ouders uit voor een gesprek met mij, waar zij kunnen vertellen wat zij denken wat er aan de hand is. Daarna mag jij bij mij komen en gaan je ouders ergens anders naar toe en ze komen je een uurtje later weer ophalen. Dat gaat een tijdje zo door en dan heb ik weer een gesprek met je ouders om te praten over hoe het met je gaat. Ik kan hun ook vertellen hoe zij jou het best kunnen helpen, want soms weten zij dat niet zo goed. Natuurlijk spreek ik met jou eerst af wat ik wel en wat ik niet mag vertellen. Er zijn namelijk ook dingen die kinderen liever voor hun ouders geheim willen houden.

Sommige kinderen hebben ook problemen met hun juf of meester en vinden het dan prettig als ik op school kom praten. Ik ga hun ook niets vertellen wat jij niet wil dat zij over jou te weten komen.